vrijdag 24 oktober 2014

Hexagons.


Vanmorgen zag ik op het blog van Josephine (http://frajobo.blogspot.nl/) een schattig speldenkussentje van hexagonnetjes gemaakt  door Pink (http://bearsandneedlework.blogspot.nl/).

Het bracht me op het idee om mijn spulletjes weer eens tevoorschijn te halen. Jaren geleden ben ik begonnen met hexagonnen maken . Nou ben ik nogal een veranderlijk mens dus maakte ik er alleen met grote tussenpozen wat van. Ik heb wat bloemen gemaakt maar de rest bleef maar liggen. Ik maakte ze allemaal om een kartonnetje ,vastzetten met een paperclip en dan vastrijgen.Een poosje geleden zag ik dat iemand ze anders maakte , n.l. met een plakstift. Dat leek me handig dus dat ging ik ook eens proberen. Het ging prima. Nou zag ik vanmorgen op het blog van Pink dat zij behangerstape gebruikte om de achterkantjes vast te zetten. Dat lijkt me nog makkelijker dus dat ga ik toch ook eens proberen.
Ik heb een paar foto’s gemaakt om te laten zien waar ik zo nu en dan dan mee bezig ben.
Zoals je kan zien ben ik met twee maten bezig. De heel kleine zijn voor de krans die op de foto staat. Dat is een patroon van Ans Schipper dat ik een paar jaar geleden gekocht heb bij Schering en Inslag. De grotere, daar heb ik niet echt een patroon voor . Ik zie wel wat ik daar mee ga doen.  In de doos kan je zien dat ik een heleboel hexjes klaar heb om bloemen van te maken en massa’s lapjes om er nog meer te maken.
1-DSC032822-DSC032853-DSC03286


4-DSC03288

Zo, en nou ga ik gauw weer verder aan mijn ster van de les. Die zag je in mijn vorige blogje.
Het is een hele klus maar wel erg leuk.


Tot de volgende keer
Riet

Ps. Ik bedenk me ineens dat ik nog een tasje aan het maken  ben met hexagonnetjes. 
Ik had al het idee dat ik iets vergeten was. Komt volgende keer wel.


maandag 13 oktober 2014

Voorproefje.

Ja even een voorproefje van de quilt die ik aan het maken ben voor de les.

Hij valt beslist niet mee. Wat een gedoe om mooi alle naadjes op elkaar te laten vallen. Ik heb me er maar bij neergelegd dat het niet altijd lukt. Ik heb zoveel uitgehaald. Ik hoop dat het straks niet zo zal opvallen bij zo'n grote quilt.
Hier dus een foto van het begin.  Let wel , de punten zijn niet aan elkaar genaaid, dat komt pas na de volgende les a.s. Woensdag. Ik wou even zien hoe de kleuren zouden werken en die bevallen me wel.
Tot de volgende keer dan heb ik vast wel wat meer te laten zien.
Riet


zondag 5 oktober 2014

Going on nicely. Lekker bezig.

Ja , ik ben lekker bezig met mijn quilts. Meervoud, want ik ben te onrustig om aan één quilt te werken, hihi. Ik ben ook weer aan cursus begonnen bij Marijke van Hesse in Rotterdam. Werken met batik strips. Zo leuk. Best wel moeilijk en oh wat moet ik nog veel leren, maar ik doe mijn best.

Ik heb hieronder een foto van een quiltje dat ik al een poos geleden heb afgemaakt. De blokken zijn gemaakt van oude  Spakenburgse lapjes. Ik zag het voorbeeld daar op een quiltshow en ik vond het zo mooi . Ik had er een foto van genomen en ben hem dus  ook gaan maken. Wie het origineel gemaakt heeft weet ik niet. Moet ik wel op gaan letten als ik het nog eens wil doen.Ook ben ik met deze bezig. Moet hem nou gaan quilten.Kan je zien dat ik van blokken hou?


In het echt is hij wel mooier maar met de camera ging het wat minder.

Ook ben ik nog met mijn andere grote quilt van de lessen bezig. Moet ik nou toch echt gaan afmaken.

Tot de volgende keer,