vrijdag 7 november 2014

Second part, tweede deel.

Het tweede deel van mijn lesquilt is af. Het is best wel een heel karwei om het allemaal netjes te krijgen maar het lukt me aardig.

Ik ga je een paar foto's laten zien van hoe hij nu is en waar ik even een paar nieuwe blokken heb neergelegd. Die zitten dus nog niet vast.

Kijk maar hoe ver ik ben.

De bovenste drop figuurtjes heb ik er dus alleen maar even bijgelegd .
Daar komen er dus acht van in de rondte.
 
Begint er al aardig uit te zien hè.

Tot de volgende keer.


8 opmerkingen:

 1. aardig??? GEWELDIG!!! Ik vind hem echt heel erg mooi! Wat een klus en wat heb je een mooie stoffen! Leuk dat je hem laat zien! Krijg ik NOG meer inspiratie!

  Fijn weekend Riet! Lieve groet van Pink!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Pink, De sto ffen zijn allemaal batikstoffen . Ik hou veel van die gemêleerde stofjes. Ik ben nou met die grote droppen bezig, valt ok weer niet mee haha.

   Verwijderen
 2. Hoi Riet, wat ben je al ver zeg..en wat wordt hij mooi!
  Zijn de droppen de laatste blokken of komt er nog meer omheen?
  Neem je hem mee woensdag?
  groetjes en fijn weekend,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther. Nee de droppen zijn niet het laatste. Dan komen er nog grote driehoeken omheen om hem vierkant te maken. In die grote driehoeken zitten ieder weer 25 driehoekjes dus vanmorgen heb i k 100 driehoekjes geknipt 😉. Het moet voor woensdag af zijn maar of me dat lukt? Ik heb denk ik,iets ondeer de leden want ik ben alsmaar moe. Nou ja, gaat wel weer over, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. FANTASTISCH lieve Rietje, wat een schoonheid van een quilt,
  en wat ben je al VER!!! De kleuren combinatie is werkelijk
  SUPER mooi net als alle soorten motieven.
  Pffffffffff nog even 100 driehoekjes knippen voor de buitenrand,
  het is een zeer werkelijk quilt maar o zo mooiiiiiiiiiii.

  Als ik het zo bekijk heb je meteen een beeldschoon Kerstkleed.


  Hoop niet dat je grieperig wordt, het heerst op dit moment
  lijkt het wel. Zelf heb ik ook al een aantal weken slapheid,
  af en toe snotterig en keelpijn. Mijn buurman had ook de griep,
  en nog iemand uit het dorp die verschijnselen heeft. En dat dan
  terwijl we net weer allemaal de griepprik hebben gehaald, hihi

  Succes verder met je quilt lief meissie,
  wens je een mooie nieuwe week,

  Veel liefs,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BIj toeval kom ik op je blog, en val gelijk op je prachtige ster! Mooie kleuren, mede door de toepassing van batiks. Die stoffen zijn dan ook prachtig! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, dus ik hou je blog in de gaten.
  Groeten van Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je op mijn blog was Riet, en ik antwoord maar even hier, want ik weet niet of je het ziet als ik op je post antwoord. Wat betreft het quilten: het is vooral een kwestie van durven en van oefenen, maar dat is natuurlijk best hachelijk als je heel lang hebt zitten werken op een top, en dan is er schroom om daadwerkelijk zelf die top te quilten. Stel dat je het verprutst, dan is het zonde van het werk, maar als we zo blijven denken komt er natuurlijk nooit een top gequilt! We kunnen elkaar natuurlijk wel stimuleren. Ik oefen soms met Leah Day (even zoeken op youtube), en daar is veel meer te vinden. Ik quilt nu ook alleen de kleinere dingen, en pas als het goed genoeg is ga ik door met het "echte"werk. Ik heb wat quilten betreft een zeer goede machine, met een BSR voet die de steekjes even groot houdt, dus daar kan het niet aan liggen.
  Ik heb ook heel veel onder handen, en nog veel meer onafgemaakt, maar ik ben op de goede weg, denk ik zelf. Door nu elke maand een taakverdeling te maken kom ik veel verder dan ik tot voor kort op vrije basis deed. Het maakt ook dat ik er meer lol in heb, want ik zie de dingen nu echt groeien, en ga mezelf belonen met iets nieuws als ik iets heb afgemaakt. Juist nu ik niet meer werk heb ik toch behoefte aan wat structuur, en die heb je ook nodig als je flink wat wilt bereiken, denk ik. En er is ook zoveel wat ik nog wil!
  Goed dat je doorzet met oefenen, en zorg dat je genoeg oefenlappen hebt liggen. Koop een goedkope fleecedeken, met aan beide kanten een stuk goedkope katoen, en oefenen maar. Daar moet je geen kostbare stoffen aan verknoeien. Ik oefen ook wel eens motieven op een rol scheurvlies wat je voor machinaal borduren gebruikt. Dan kun je in elk geval de vaardigheid van je handen oefenen. Je hebt een enorme rol voor zo'n 25 euro, en daar kun je duizenden uren op oefenen!! Een beetje garen (ik gebruik Raiman garen, goed en niet duur, met een mooi effect op basis van viscose (uiteindelijk ook een product van katoen). Men zegt dat het toch vooral een kwestie van heel veel oefenen is, en die vaste hand moet op de duur wel komen, zegt "men".
  Ik ben pas gaan bloggen, en hoop juist door het bloggen een nog betere stimulans te hebben om door te gaan en af te maken, zodat er een dag komt dat ik trots om me heen kan kijken. Het virus heeft me momenteel in elk geval volledig te pakken, maar het is wel een prettig virus! Succes met je werken, en we spreken elkaar vast wel vaker vermoed ik zo!
  Hartelijke groet, Mar

  BeantwoordenVerwijderen